Nomad, nomadism med Stina Wollter, intervju i SR P4:s Söndagarna med Stina

Nomad, nomadism i möte med programledaren Stina Wollter i en intervju.

Så här skriver Stina själv om vårt möte:

Som med så många andra människor kan man sätta många titlar framför söndagens gästs namn; pappa, föreläsare, inspiratör o s v. Den titel Pêl Rostam själv vill lyfta fram är nomaden.

Pêl minns en barndoms tid när allting bara var och utan ett värderande. Det fanns inget sen, utan bara ett nu. I kontakt med jorden, himlen, elden levde barnet Pêl en tillvaro där saker som religion, ålder, klan, klass saknade betydelse. Det var till och med en tillvaro bortom ord.

Detta liv var något han tvingades lämna och det har varit ofattbar smärta på vägen till att han nu, som vuxen och med vuxna barn, har hittat tillbaka till det nomadiska förhållningssättet där allt hänger ihop och är i ständig rörelse. Och där kärleken får segra över rädslan.

Du som lyssnar, hur lever nomaden i dig? I din kontakt med elementen? I att du ständigt flyttar? Att du inte är beroende av en viss plats?

När du har lyckats övermanna rädslan till förmån för kärleken, vad har hänt då? Hur gör du för att hitta tillbaka till den känslan?

Programsidan på SR P4 hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *