Nomad för en dag

 

image

Bild: Lysa Öster

Tid: 2/9.2018,  kl 11:00-17:00

Plats: Tenntorp, Nackanaturreservat, Stockholm. Buss 401 från Slussen.

Investering: 500 kr +  25% moms på faktura, betalas på BG 5114-8500

 

Det var bofasthetens trista begränsningar och saknaden av mitt tidigare nomadiska liv som ledde fram till att jag skapade Nomad för en dag, som är en workshop i vandrande form. Med den vill jag dela med mig av mina erfarenheter till dem i civilisationen som inte varit i kontakt med det nomadiska sättet att leva.

Jag menar att människan är nomad på åtminstone tre plan. Det första är den organiska nomadismen. På ett plan minns vi alla detta. Vi kommer från en osynlig värld, in i den mänskliga formen. Vi vandrar organiskt i kroppens växande, till den individ vi blir. Vi fortsätter kroppens vandring genom inre förändringar i det yttre landskapet och för eller senare går vi vidare till det osynliga.
Nomadismen i sin andra form är samhällelig; den nomadiska stammen. Det är en livsföring där nomadismen är sättet att överleva i samspel med naturen.
Den tredje formen är den existentiella nomadismen. I denna form reflekterar vi och bevittnar själva livet i sitt eviga nomadiska kretslopp. Vi varseblir vår resa som nomader på jorden och i universum.

Vandringens meditationer leder vandraren in i de organiska och existentiella formarna att vara nomad. Varje meditation ger vandraren en speciell upplevelse och en förberedelse inför nästa, djupare steg in i erfarenheten av det egna ursprunget. Syftet är att vandra i meditation för att möta sig själv, i sitt ursprung, som en nomad. Vandringen är mjuk med meditation, samtal, vila och möjlighet till bad. I denna vandring kan vandraren känna en befriande och hälsosam upplevelse, såväl kroppsligt som mentalt och själsligt.

Nomad för en dag är en underbar naturupplevelse som vänder sig till individer och grupper. Den kan beställas av friluftsorganisationer, vandringsföretag, hälso- och spaanläggningar, pilgrimsgrupper och andra naturälskare.

 

Röster från deltagare:

”Nomaddagen var en underbar dag och den berörde mig och fick mig att stanna upp i kropp och själ. Det var vilsamt för sinnet att vandra i närvaro och meditation under en hel dag. Att använda olika meditationer för att vara i nuet kändes varmt och kärleksfullt och samtalen vi hade utifrån våra upplevelser knöt liksom ihop upplevelsen. Rekommenderar varmt alla nyfikna att vandra en nomaddag med Pêl” Helén Wikberg

…Det blev en fantastisk dag där Pel med fast och respektfull hand guidade oss genom naturen och oss själva i olika meditationer. Den inre lugna tillståndet fick en förstärkning av den vackra natur som vi vandrade igenom. Innan vi skildes åt satt vi på en strand och hade en liten sharingstund. Jag uttryckte att jag haft en näst intill fullkomlig dag. Det enda jag saknat var synen av en eller flera rovfåglar som seglat över de ängar vi passerat. Pel tittade då på mig, pekade uppåt och sa – titta! Rakt ovanför oss seglade en havsörn. Dagen blev fullkomnad! Tack! Susanna Malmsten

Nu sitter ja på Saltsjöbanan in till civilisationen – Kesrtin MED världen – inte emot!!! TACK för en underbar dag…kommer att bära med mig för alltid. Kram. Kerstin Ögren.

Varmt välkommen

pelrostam(@)gmail.com

0701-446333

Pêl Rostam

3 svar på “Nomad för en dag”

 1. Hej
  Jag blev djupt berörd då jag läste detta efter att jag lyssnar på Söndagar med Stina där Pêl deltog. Jag känner så igen mig och saknar verkligen ett forum där samtalandet och vandrande utgår från det djupt ursprungliga i nomaden.
  Kommer i att ha flera Nomad för en dag? Jag är i så fall intresserad.
  Mvh Marie-Louise Honka
  mlhonkas@gmail.com

  1. Hej Marie-Louise
   Tack för att du hör av dig. Visst, det är så viktigt, framför allt skönt att leva dig in i det ursprungliga. Just nu har jag inga planerade nomadvandringqr, men gärna hör av till dig när blir så.
   Önskar dig allt gott. Pêl

   1. Hej Marie-Louise,

    Den 20:e maj är det dags för en nomadvandring, du är varmt välkommen att vandra med 🙂

    Allt gott
    Pêl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *