Kontakt

Pel Rostam, nomad, kursledare och föreläsare
Pêl Rostam, nomad, kursledare och föreläsare

Hej, jag heter Pêl!

Ursprungligen kommer jag från nomadernas värld där människor och stjärnor var syskon. Vi sov tillsammans under samma himmel.

Som barn hamnade jag helt utan min vilja i ”civilisationens” värld. I tiotals år blev jag utsatt för dess indoktrineringar, krig, befrielserörelser, ideologier och flykt. Slutligen nådde jag civilisationens andra ände, den högteknologiska livsstilen i väst, här i Sverige. På min väg har jag mött många olika människor och kulturer, och anammat olika livssyner och erfarenheter. Men de mest omvälvande möten jag har haft var med mig själv. Den långa utsattheten hade lyckats släcka livsljuset i mig. Lidande och smärta smög sig in i kroppen och i själen. Det var tydligen dags att avsluta denna livsfarliga studiebesök i ”civilisationen”.

Med hjälp av en resa i meditationen och lyssnandet inåt började mörkret skingras och en helande läkning startades. Livet, vilket svårt öde än det får, har sina gåvor. Gåvan i min livsväg visade sig vara Inre försoning. Jag försonades med mig själv för allt jag har varit utsatt för. Jag försonades med mig själv för allt jag har orsakat andra. Jag försonades med mig själv för allt jag har orsakat mig själv. Till sist gick det faktiskt att försonas med mig själv för att jag råkade finnas under Saddam-epoken. Jag var nu fri från honom. Jag har försonats med min historia, min värld.

Idag är jag åter nomad, i den stora cirkeln som kallas universum, eller hjärtat. Har man gått så här långt och har man hittat några pärlor bör man dela med sig av. Det gör jag nu i mina föreläsningar och kurser på skolor och arbetsplatser, som livsvägledning för individer och grupper.

Tack för att du finns, det vore trevligt och möta dig!

Pêl Rostam

Telefon: 0701-446 333

E-post: pelrostam@gmail.com

Bankgiro: 5114-8500

2 svar på “Kontakt”

 1. Hej! Fred till dej.
  Om du har möjlighet att komma till Gerlesborg ( Bohuslän) och samtala om rädsla/kärlek. Vi är ett område blandat av konstnärer musiker odlare djuransvariga och många fler. Det du talar om är fortsättningen i ett arbete som finns.
  Välkommen

  1. Hej Sara,
   Tack för din förfråga. Mycket intressant ämne. Ledsen att jag svarar så sent. Jag var och fortfarande är på en lång resa utomlands. men snart är hemma i Sverige. Om ni är fortfarande intresserade skulle vi kunna spinna vidare på det.
   Allt gott
   Pêl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *