Försonas med rädslan

Existensen har rustat dig med en form av rädsla, egot har ympat in tusen stycken. Existensrädslan är instinktiv, intuitiv och får dig att undgå krokodilens gap. Denna rädsla är medfödd, den lär dig undvika faror. Den är din räddare. Egot lär dig bli rädd för att du inte passar in, för du ska passa in. Du blir rädd att du inte är vacker eller att du är för vacker. Egot matar dig med rädslan att du inte är duktig nog, att du inte duger som du är.

Egot invaderar dig med rädslor som att du är för tjock, för smal, för lång, för kort, för dum, för klok, för snygg, för ful, rädsla för att du talar sanning eller för att du ljuger, för att du är sexig eller för att du är osexig, för att du är rebell eller för att du är lydig, för att du är stark eller svag, rädsla för att bli lämnad eller för att lämna. Det lär dig rädsla för maktens repressalier och tortyr, för dess straff och belöning. Egot översköljer dig med rädslor för vad du än gör, hur du än gör. Egot raserar din självbild och gör om dig till en självmobbare. Egot skrämmer dig för dig själv för att lätt kunna styra dig. Med en reserad och destruktiv självbild, med självmobbning och otillit till dig själv blir du lydig i egots händer.

Denna rädsla är egots kontrollrädsla som inplanteras i din hjärna. Den gör att du skrämmer dig själv, du blir din egen betvivlare, din egen självmobbare, din egen bestraffare, din egen torterare. När du tillåter dig styras av dessa blockeringar och mönster kommer du att vara så pass rädd att du inte kan vara dig själv längre. Du blir rädd att leva fullt ut. Dessa rädslor är egots blockeringar och mönster som binder fast dig i lidandet. Andas ut dessa rädslor. Hälsa på ditt hjärta, stanna kvar där en stund och känn dig själv bortom alla rädslor, bara känn dig fri som ett hjärta som har ett slag i taget att slå. Därifrån kan du ta steget till inre förlåtelse och inre försoning med dig själv i ett läkande och helande av dig själv.

Beställ temat Rädslan som föreläsning/workshop

tel: 070 14 46 333

pelrostam(@)gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *